Başkan Sarı'dan, Buruk 19 Mayıs Kutlaması

Başkan Sarı

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erdek Belediye Başkanı Mim. Hüseyin SARI, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şu görüşlere yer verdi:

“19 Mayıs; yıkılmış, viran olmuş, yabancılar tarafından işgal edilmiş bir ülkenin Kurtuluş Savaşının ilk adımının atıldığı gündür.’’

ATATÜRK`ÜN DOĞUM GÜNÜ

Dünyada Emperyalizme karşı kazanılan, ilk Bağımsızlık Savaşının başlangıcıdır. Ayrıca Türkiye Cumhuriyetini kuran Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün doğum günüdür. Bugünü maalesef Soma maden Ocağında 301 vatandaşımızı şehit vermemiz nedeniyle coşkulu bir şekilde kutlayamıyoruz. Çünkü biz mutluluğumuzu, coşkumuzu paylaştığımız gibi, acımızı paylaşmasını bilen bir toplumuz.

Ülkemizin yeniden emperyalizme bağımlı bir hale getirilmesinin verdiği üzüntü ve acı ile kutluyoruz. Türk ulusu, işbirlikçi yöneticiler marifetiyle düşürüldüğü bugünkü durumunu hak etmiyor.

Türkiye gençliği, “Jön Türk” lakabıyla dünyada devrimci bir gençliğin simgesi olmuştu. O gençlik ki, Meşrutiyet Devrimi’nin öncüsüdür. İzmir’in işgali üzerine İstanbul’daki mitingleri örgütlemiş, gönüllü olarak savaşa koşmuş, İstanbul Üniversitesi’nde Türklüğü aşağılayan İngiliz İşbirlikçilerine karşı aylarca boykot yaparak Padişah Hükümeti’ni bile dize getirmişti. Atatürk’ün bağımsızlığı ve Cumhuriyet’i emanet ettiği gençlik, işbirlikçi, baskıcı iktidarlara başkaldırarak, Amerikan 6. Filosuna karşı eylemler yaparak, işçinin köylünün arasına karışıp onlara destek olarak bu görevini yerine getirmişti.

"BÜTÜN ÜMİDİM GENÇLİKTEDİR"  

Gençlik bayramını kutladığımız bugün, gençliğimizin geleceği tehlike altındadır. Öğrenci gençliğimiz, üniversite sınavlarına girme yarışı, iş bulma kaygısı içinde yurt sorunlarından uzaklaştırılmıştır. Fakat "Bütün ümidim gençliktedir" diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün izinde yürüyen gençlerimiz, ülkemizin en büyük zenginliği ve güç kaynağıdır. Bu emanete layığı ile sahip çıkacağına inandığımız Türk gençliği,  bu güne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti`ne, onun temel felsefesine ve kazanımlarına sahip çıkmaya devam edecektir.19 Mayıs`ta başlayan milli mücadelenin ışığında Laik, Demokratik, Çağdaş Cumhuriyet’imizin temel değerlerini sonsuza dek yaşatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygıyla anıyor, başta gençlerimizin olmak üzere halkımızın 19 Mayıs Atatürk`ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı`nı kutluyorum.”

                                                    Mim. Hüseyin SARI

                                                ERDEK BELEDİYE BAŞKANI



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı